Laissez-vous tenter par un bouquet de fleurs de saisons et du moment.
D’avril à septembre, lors de la belle saison, nous avons la chance de pouvoir vous proposer des fleurs locales issues d’agriculture raisonnée et sans pesticides, que nous allons chercher dans les champs des fleurs de deux productrices de fleurs écologiques à proximité de Bruxelles.
Chaque bouquet découverte est unique. La sélection des fleurs dépend de l’éclosion des boutons. Mais vous aurez le bonheur de pouvoir sublimer votre intérieur avec un bouquet de fleurs qui respecte le cycle de la nature. Nos bouquets sont disponibles dans 3 tailles.
20.00 €
20.00 €/ unité
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Laissez-vous tenter par un bouquet de fleurs de saisons et du moment.
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15.00 €
15.00 €/ unité
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Laissez-vous tenter par un bouquet de fleurs de saisons et du moment.
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10.00 €
10.00 €/ unité
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Laissez-vous tenter par un bouquet de fleurs de saisons et du moment.
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24.99 €
24.99 €/ unité
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Conservation : + de 3 mois !
5.83 €
17.94 €/ kg
17.94 €/ kg
jus pur par extraction à la vapeur .
Trés rafraichissant avec de l'eau pétillante ou de jus de pomme
Vous pouvez réaliser les gelées de groseilles
7.31 €
9.75 €/ litre
9.75 €/ litre
Conservation : + de 3 mois !
fraises mixées ( 10 % sucre impalpable)
un délice quand vous mixez avec le bon lait de Catherine : un milshake fraise pour patienter l'arrivée des fraises de vos producteurs.
ce coulis de fraises accompagne vos fromages blancs ou vos coupes de glaces maison !
Il permet de préparer un mijoto fraises ( eau pétillante, menthe, citron vert, eau pétillante)
5.08 €
11.28 €/ kg
11.28 €/ kg
Tomates rondes rouge , charnue et goûteuse
Petit rappel: Conservation hors frigo
4.24 €
4.24 €/ kg
4.24 €/ kg
tomates aux couleurs rayonnantes et super savoureuse. tomate de pleine terre !
5.57 €
5.57 €/ kg
5.57 €/ kg
3.00 €
TOMATE ROSE SUCCULENTE JUTEUSE
4.24 €
6.36 €/ kg
6.36 €/ kg
Conservation : + de 3 mois !
Ingrédients : framboises (66%), sucre, gélifiant naturel: pectine.
Valeurs nutritives par 100g : énergie 180Kcal (752Kj).
Matières grasses 0g ; saturées 0g ; hydrates de carbone 43g ; sucre 42g, protéines 1g ; sel 0g.
Peut contenir des traces de noix et gluten . Tenir au frais après ouverture (<7°C). Poids net 285g.
Ingrediënten : frambozen (66%), suiker, verdikkingsmiddelen pectine.
Nutrionele waarden per 100g : ernergie 180Kcal (752Kj). vetten 0g waarvan verzadigd 0g ; Koolhydraten 43g ; waarvan suiker 42g; proteïne 1g ; zout 0g.
Kan sporen van noten en gluten bevatten. Eens geopend, koel bewaren (<7°C). Netto gewicht 285g.
3.20 €
11.24 €/ par kilo
11.24 €/ par kilo
Nos fraises poussent dans la terre mais en-dehors du sol pour plus de facilité de récolte et afin qu’elles aient les nutriments nécessaire pour cette plante très exigeante. Elles sont irriguées au goute à goute entièrement avec l’eau de pluie récupérée sur des toits de nos hangars.
3.99 €
7.97 €/ kilo
7.97 €/ kilo
Je suis un fruiticulteur specialisé dans des cerises, myrtilles et autres fruits .Je suive une methode traditionelle et je veut paticiper avec La Vivrière parceque c' est la meilleure solutions pour les agriculteurs et les consomateurs .
4.60 €
15.62 €/ kg
15.62 €/ kg
Pomme d'été, croquante, sucrée, et acidulée à la récolte. Elles sont cueillies dans notre verger en culture intégrée, situé à Dinant.
Calibre moyen. Délicieuse, fraiche mais de conservation courte (1 à 2 semaine max au frigo à 2 °c). Pomme bicolore à dominante verte.
2.50 €
2.50 €/ Kg
2.50 €/ Kg
Pomme d'été, croquante, sucrée, acidulée et très parfumée.
Récoltée dans notre verger en culture intégrée, situé à Dinant.
Petit calibre.
Délicieuse, fraiche mais de conservation courte (1 à 2 semaine max au frigo à 2 ° c).
Pomme bicolore à dominante rouge.
FOURNIES EN VRAC PRENEZ VOS SACS
2.50 €
2.50 €/ kg
2.50 €/ kg
Basilic vert bio en pot. Agrémente vos plats de salades, viandes, dessert,...
Vous pouvez le replanter à un endroit ensoleillé.
Conservation Garantie 2 mois
Garantie fraîcheur: Livré le jour de la récolte ou de l'élaboration
2.65 €
26.50 €/ kg
26.50 €/ kg
Betteraves rouges allongées. Permet de couper des rondelles régulières. Donne de la saveur à vos salades.
Conservation Garantie 2 mois
2.28 €
2.28 €/ kg
2.28 €/ kg
Petit bouquet de brocolis vendu par 500gr.
Cuit à la vapeur, en potage ou froid, il régalera vos papilles.
Il vous apportera toutes les vitamines nécessaires.
Conservation Garantie 4 jours
Garantie fraîcheur: Livré le jour de la récolte ou de l'élaboration
1.91 €
3.82 €/ kg
3.82 €/ kg
Jeunes carottes fines, très tendres et goûteuses. Utilisez les fanes pour faire du potage ou passez-les en friteuse quelques secondes. Conservation Garantie 5 jours Garantie fraîcheur: Livré 1 jour après la récolte ou l'élaboration
1.92 €
3.20 €/ kg
3.20 €/ kg
Jeune céleri branche. Parfumé. Plante peu volumineuse. Conservation Garantie 3 jours Garantie fraîcheur: Livré le jour de la récolte ou de l'élaboration
1.48 €
1.48 €/ pièce
1.48 €/ pièce
Chou-fleur frais idéal en gratin ou froid assaisonné d'une bonne vinaigrette. Conservation Garantie 5 jours Garantie fraîcheur: Livré 1 jour après la récolte ou l'élaboration
4.03 €
4.03 €/ unité
4.03 €/ unité
Concombre frais, un régal en salade. Conservation Garantie 5 jours Garantie fraîcheur: Livré le jour de la récolte ou de l'élaboration
1.40 €
1.40 €/ unité
1.40 €/ unité
Jeunes courgettes, vertes/ jaunes suivant disponibilité, idéales farcies ou en ratatouille niçoise. Conservation Garantie 8 jours Garantie fraîcheur: Livré 1 jour après la récolte ou l'élaboration
2.33 €
2.33 €/ kg
2.33 €/ kg
Jeune fenouil avec feuille. Petite odeur anisée. Faire revenir des carottes dans du beurre et ajouter le fenouil finement coupé. Se marie très bien avec du poisson en papillote. Conservation Garantie 1 semaine Garantie fraîcheur: Livré 1 jour après la récolte ou l'élaboration
1.86 €
1.86 €/ unité
1.86 €/ unité
Excellents en salade froide ou chauds simplement cuits au beurre. Conservation Garantie 4 jours Garantie fraîcheur: Livré le jour de la récolte ou de l'élaboration
6.36 €
6.36 €/ kg
6.36 €/ kg
3.71 €
7.42 €/ kg
7.42 €/ kg
Différents types de salades, chicorée, roquette en mélange. Conservation Garantie 3 jours
3.60 €
12.00 €/ kg
12.00 €/ kg
Navet pour vos potées ou un bon potage.
Conservation Garantie 10 jours
Garantie fraîcheur: Livré 1 jour après la récolte ou l'élaboration
1.24 €
2.48 €/ kg
2.48 €/ kg
Oignon ciboule haché finement apportera une note printanière à vos salades.
Conservation Garantie 5 jours
Garantie fraîcheur: Livré 1 jour après la récolte ou l'élaboration
1.43 €
14.30 €/ kg
14.30 €/ kg
Donne du goût à vos plats. Culture en conversion Bio. Calibre moyen à gros. Conservation Garantie 20 jours
1.59 €
1.59 €/ kg
1.59 €/ kg
Persil frisé bio. .Odeur agréable. A consommer frais ou sec. Conservation Garantie 5 jours Garantie fraîcheur: Livré le jour de la récolte ou de l'élaboration
1.24 €
12.40 €/ kg
12.40 €/ kg
Persil plat très parfumé.
Bonne tenue après cueillette.
Conservation Garantie 3 jours
Garantie fraîcheur: Livré le jour de la récolte ou de l'élaboration
1.24 €
12.40 €/ kg
12.40 €/ kg
Pomme de terre issue de mon exploitation. Se tient bien à la cuisson. Conservation Garantie 10 jours
1.43 €
1.27 €/ kg
1.27 €/ kg
Le pourpier est délicieux cru ,tout se mange, ou en potage avec du lait .
1.54 €
1.54 €/ pièce
1.54 €/ pièce
Radis très croquant. Peu piquant en culture Biologique. Conservation Garantie 5 jours Garantie fraîcheur: Livré le jour de la récolte ou de l'élaboration
1.54 €
1.54 €/ unité
1.54 €/ unité
Roquette fraîche conditionnée en vrac 125 gr
1.80 €
14.40 €/ kg
14.40 €/ kg
Savoureuse et tendre.
Conservation Garantie 2 jours
Garantie fraîcheur: Livré le jour de la récolte ou de l'élaboration
1.33 €
1.33 €/ unité
1.33 €/ unité
Laitue verte en culture biologique. Croquante et savoureuse. Conservation Garantie 2 jours Garantie fraîcheur: Livré le jour de la récolte ou de l'élaboration
1.59 €
1.59 €/ unité
1.59 €/ unité
Gousse d'ail.
Conservation Garantie 3 mois
Garantie fraîcheur: Livré le jour de la récolte ou de l'élaboration
1.80 €
16.94 €/ kg
16.94 €/ kg
Tomates de pleine terre en production biologique. Apporte de la fraîcheur à vos plats. Faites le plein de vitamines. Conservation Garantie 5 jours Garantie fraîcheur: Livré le jour de la récolte ou de l'élaboration
3.45 €
3.45 €/ kg
3.45 €/ kg
Tomate cerise rouge traditionnelle de très bonne qualité gustative. Conservation Garantie 5 jours Garantie fraîcheur: Livré le jour de la récolte ou de l'élaboration
3.07 €
6.14 €/ kg
6.14 €/ kg
Fijne peterselie. Peterselieblaadjes kan je zowel vers, gedroogd als diepgevroren in de keuken aanwenden. Sauzen, soepen, rauwkost, bereide groenten, aardappelbereidingen, vis, vlees, kruidenboter, omelet, kazen, fruitdranken... er is haast geen gerecht dat het gezelschap van peterselie niet apprecieert. Eet het kruid rauw, al dan niet fijngesnipperd, of voeg het toe op het einde van de kooktijd. Het maakt deel uit van de bekende kruidenmengsels 'bouquet garni' en 'fines herbes'. Ook gefrituurde peterselie smaakt lekker en vormt een excellent garnituur bij bijvoorbeeld garnaalkroketjes. Une botte percil frais. Voici une herbe qu'on peut utiliser pour de multiples usages : elle accompagne une viande ou un poisson, elle donne du caractère à une salade, elle est indispensable avec les asperges. Le persil frisé est naturellement plus neutre que son cousin le persil plat.Fijne peterselie. Peterselieblaadjes kan je zowel vers, gedroogd als diepgevroren in de keuken aanwenden. Sauzen, soepen, rauwkost, bereide groenten, aardappelbereidingen, vis, vlees, kruidenboter, omelet, kazen, fruitdranken... er is haast geen gerecht dat het gezelschap van peterselie niet apprecieert. Eet het kruid rauw, al dan niet fijngesnipperd, of voeg het toe op het einde van de kooktijd. Het maakt deel uit van de bekende kruidenmengsels 'bouquet garni' en 'fines herbes'. Ook gefrituurde peterselie smaakt lekker en vormt een excellent garnituur bij bijvoorbeeld garnaalkroketjes. Une botte percil frais. Voici une herbe qu'on peut utiliser pour de multiples usages : elle accompagne une viande ou un poisson, elle donne du caractère à une salade, elle est indispensable avec les asperges. Le persil frisé est naturellement plus neutre que son cousin le persil plat.Fijne peterselie. Peterselieblaadjes kan je zowel vers, gedroogd als diepgevroren in de keuken aanwenden. Sauzen, soepen, rauwkost, bereide groenten, aardappelbereidingen, vis, vlees, kruidenboter, omelet, kazen, fruitdranken... er is haast geen gerecht dat het gezelschap van peterselie niet apprecieert. Eet het kruid rauw, al dan niet fijngesnipperd, of voeg het toe op het einde van de kooktijd. Het maakt deel uit van de bekende kruidenmengsels 'bouquet garni' en 'fines herbes'. Ook gefrituurde peterselie smaakt lekker en vormt een excellent garnituur bij bijvoorbeeld garnaalkroketjes. Une botte percil frais. Voici une herbe qu'on peut utiliser pour de multiples usages : elle accompagne une viande ou un poisson, elle donne du caractère à une salade, elle est indispensable avec les asperges. Le persil frisé est naturellement plus neutre que son cousin le persil plat.
1.64 €
12.49 €/ kg
12.49 €/ kg
Een paarse groente die je kan bakken of blancheren.
Een lekkere moussaka kan hier niet ontbreken.
2.49 €
4.98 €/ kg
4.98 €/ kg
Des feuille de basilic cueilli ce matin!
Basilic frais. Delicieux avec des tomates, dans le pesto ou des plats du Sud.
2.10 €
1.70 €/ botte
1.70 €/ botte
Des feuille de basilic rouge cueilli ce matin!
Basilic frais. Delicieux avec des tomates, dans le pesto ou des plats du Sud.
2.10 €
42.00 €/ Par kilo
42.00 €/ Par kilo
Blette ou Warmoes is een ouderwetse bladgroente, ook bekend onder de naam snijbiet. Warmoes heeft een milde smaak. Van deze groente kun je zowel blad als bladstelen eten. In het algemeen kunt u dezelfde recepten gebruiken als voor spinazie, alleen is de kooktijd iets langer. Goed spoelen en in stukken gaar te stoven. Verwerkingsmogelijkheden: warmoespuree, warmoes met (kaas)saus, moussaka met warmoes, warmoestaart, enzovoort.
Tip: meng een soeplepel versgeroosterde sesamzaadjes in de gestoofde warmoes. En laat uw muskaatnootrasp niet langer onbenut.
1.46 €
4.87 €/ kg
4.87 €/ kg
Cette variété de betterave se mange crue, râpée, mais également cuite, le plus souvent froide en hors-d’œuvre avec de la mâche, ou parfois chaude en garniture de gibier notamment. On peut aussi en faire des soupes, des coulis, des purées, ou même des frites et des chips. Au goût, la Chioggia est particulièrement sucrée, et sa chair est à la fois fine et ferme, ce qui en fait une candidate toute désignée pour les préparations crues, comme en carpaccio par exemple !
1.59 €
2.97 €/ 500g
2.97 €/ 500g
La betterave potagère est une plante potagère originaire du Proche-Orient dont on cultive diverses variétés pour leur racine pivotante tubérisée et comestible, rattachées plus particulièrement à la sous-espèce Beta vulgaris subsp. vulgaris.
La betterave peut être consommée crue, râpée dans une salade par exemple, mais se mange généralement cuite. On la cuit entière (à l'eau, à la vapeur ou au four) pour l'utiliser assaisonnée comme hors d'œuvre, soit en salade avec pomme de terre et mâche ou encore en salade avec des endives. On la cuit à la casserole, taillée de divers façons, pour la consommer en légume d'accompagnement (bortsch, compotée avec des oignons et relevée au vinaigre, en purée, braisée à la bière, etc.). La betterave rouge peut aussi se cuisiner en dessert.
1.22 €
2.55 €/ Par kilo
2.55 €/ Par kilo
Variété de betterave à la peau orangée et à la chair jaune vif, la betterave jaune est beaucoup moins répandue que sa consœur à chaire pourpre. Elle présente un intérêt nutritionnel tout aussi intéressant, et une saveur originale à découvrir. Les fanes peuvent être cuisinées de la même façon que les épinards, cuites ou crues. Plus tendre que la betterave rouge, la betterave jaune présente une saveur légèrement moins sucrée. Elle peut ainsi être consommée crue à condition d'être finement râpée. Cuite à la vapeur, la betterave jaune conserve toutes ses qualités nutritionnelles. Elle s'accommode ensuite parfaitement en salade ou constitue l'accompagnement idéal d'une viande rouge. La betterave jaune se marie très bien avec d'autres légumes-racines tels que le panais, le céleri-rave ou la carotte. Elle est très appréciée en marinade. Gele biet is een speciale variant van de rode biet. De gele biet is licht zoet in vergelijking met de sterker smakende rode variëteit. Rauw (eerst schillen), geroosterd of gekookt verwerken. U kunt bieten ook in de oven laten garen. Pak ze in aluminiumfolie in. Leg ze 3 a 4 uur op 150 graden in de oven. Daarna pellen. Bieten worden warm of koud gegeten. In plakjes, blokjes of geraspt. Of in zuur bewaard.
1.59 €
3.18 €/ kg
3.18 €/ kg
U kan warmoes zowel rauw als gekookt eten. De bladeren kan u bereiden als spinazie, de stengels zoals bleekselderij. Zorg ervoor dat u de bladeren grondig wast in ruim water, zodat het zand weggespoeld kan worden. Door het nitraatgehalte in snijbiet, is het ten zeerste afgeraden de groente opnieuw op te warmen. U kan warmoes ook gebruiken ter vervanging van Chinese kool.
Warmoes is rijk aan ijzer en vitamine C.
1.46 €
4.87 €/ kg
4.87 €/ kg
De smaak van bloemkool komt het best tot zijn recht als je de groente precies gaar stooft. Het is ook mogelijk de bloemkoolroosjes los te snijden van de stronk en die te bakken in een rijkelijke hoeveelheid (olijf)olie. Gebruik daarvoor een grote braadpan of wok met deksel. Bloemkool behoort tot de licht verteerbare koolsoorten. Maar er is nog een meer letterlijke betekenis voor 'licht': bloemkool houdt de consument slank met slechts 24 kcal per 100 gram. Het bevat dan weer wel veel vitamine C, een enkele portie bloemkool zou zelfs volstaan om in de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te voorzien. Facile à cuisiner, le chou-fleur se déguste dans de nombreuses recettes. La plus réalisée est sans doute celle du gratin de chou-fleur à la béchamel et au fromage. Le chou-fleur se déguste cru à l'apéritif ou en salade. Il suffit alors de le rincer sous l'eau claire et de le faire tremper quelques minutes dans une eau vinaigrée. Que faire d'autre avec le chou-fleur ? Des soupes, des veloutés et même des taboulés, en transformant le chou-fleur en semoule à l'aide d'une râpe. La cuisson du chou-fleur peut se faire en cocotte-minute, pour plus de rapidité. Un "truc de grand-mère" consiste à faire cuire ce chou avec un quignon de pain dur, afin de limiter la diffusion de son odeur lors de la cuisson.
2.98 €
3.56 €/ kg
3.56 €/ kg
En conversion vers l'agriculture bio.
Carottes en botte. Ne jetez pas les fanes, vous pouvez en tirer une délicieuse soupe, en procédant comme pour une soupe au cerfeuil.
Busselwortelen. Meestal wordt de kop er met het loof afgesneden, maar je krijgt een mooier effect als je er nog een paar centimeter groen aan laat. Maar het loof is zelf ook eetbaar, meer bepaald in soepen. Als je eraan ruikt valt een delicate geur op, bijna bloemachtig, die ook in het gerecht te vinden is. Om die geur te behouden, net als de mooie groene kleur van het loof, wordt de bereiding beperkt tot 2 à 3 minuten onderdompeling in kokend water.
2.49 €
1.70 €/ kg
1.70 €/ kg
Ideaal in soepen en fonds.
C'est un légume corsé qui s'utilise pour assaisonner les plats. Il est surtout utilisé dans la préparation des plats de la cuisine chinoise. Il reste toutefois un ingrédient incontournable pour la préparation des potages. Taillez le pied et coupez les éventuelles feuilles. Celles-ci peuvent s’utiliser pour préparer un succulent bouillon.Ideaal in soepen en fonds.
C'est un légume corsé qui s'utilise pour assaisonner les plats. Il est surtout utilisé dans la préparation des plats de la cuisine chinoise. Il reste toutefois un ingrédient incontournable pour la préparation des potages. Taillez le pied et coupez les éventuelles feuilles. Celles-ci peuvent s’utiliser pour préparer un succulent bouillon.Ideaal in soepen en fonds.
C'est un légume corsé qui s'utilise pour assaisonner les plats. Il est surtout utilisé dans la préparation des plats de la cuisine chinoise. Il reste toutefois un ingrédient incontournable pour la préparation des potages. Taillez le pied et coupez les éventuelles feuilles. Celles-ci peuvent s’utiliser pour préparer un succulent bouillon.Ideaal in soepen en fonds.
C'est un légume corsé qui s'utilise pour assaisonner les plats. Il est surtout utilisé dans la préparation des plats de la cuisine chinoise. Il reste toutefois un ingrédient incontournable pour la préparation des potages. Taillez le pied et coupez les éventuelles feuilles. Celles-ci peuvent s’utiliser pour préparer un succulent bouillon.
1.75 €
4.38 €/ kg
4.38 €/ kg
Vers botje kervel. Ideaal in soepen, salades, ...
Cerfeuil frais, très bien dans soupe ou cru dans salade!Vers botje kervel. Ideaal in soepen, salades, ...
Cerfeuil frais, très bien dans soupe ou cru dans salade!Vers botje kervel. Ideaal in soepen, salades, ...
Cerfeuil frais, très bien dans soupe ou cru dans salade!Vers botje kervel. Ideaal in soepen, salades, ...
Cerfeuil frais, très bien dans soupe ou cru dans salade!
1.64 €
15.87 €/ kg
15.87 €/ kg
La chicorée frisée (Cichorium endivia), plus communément appelée « frisée », est une salade couramment cultivée. Ses feuilles sont vertes à blondes, aux bords finement découpés, formant une belle rosette dense. Cette salade présente un léger goût amer et de nombreuses vertus.
Cette salade jouit d'un taux élevé de fibres, ainsi que de vitamine A et K. Depuis plusieurs centaines d'années, elle accompagne un bon nombre de plats. Dépurative, digestive et tonique, cette salade constitue un bienfait pour le foie. C'est de mai à novembre qu'elle est surtout consommée.
1.86 €
7.65 €/ Par kilo
7.65 €/ Par kilo
Chinese kool is gemakkelijk te bereiden en snel gaar. Verwijder de eventuele minder mooie buitenbladeren. Vervolgens kunt u de rest van de kool grof of fijn snijden. U kunt haar koken, stoven, roerbakken of rauw eten. Voor salades kunt u het beste het binnenste gedeelte gebruiken. Want voor Chinese kool geldt: hoe meer naar binnen toe, hoe malser de bladeren zijn.
Voor stoven of koken geldt een bereidingstijd van ongeveer 10 minuten. Roerbakken kan iets korter. De bladeren worden vaak gebruikt om ingrediënten in te pakken.
On peut farcir ou braiser le chou chinois comme les autres types de choux. Il est aussi excellent cuit dans un bouillon de viande. L'apprêter en salade avec une vinaigrette chaude, composée de vinaigre de riz, gingembre, sucre et piment fort. Amener à ébullition, et verser sur le chou chinois découpé en fines lanières et additionné de rondelles d'oignon vert.
1.98 €
2.57 €/ kg
2.57 €/ kg
De bladeren grondig wassen en de nerven verwijderen. Reken daarom op zo'n 300g à 400g gram per persoon. Jonge boerenkool kan naast gekookt ook rauw gegeten worden, bijvoorbeeld in een groentesalade. Licht gebakken in een pan met wat olijfolie is boerenkool erg smakelijk. Een paar minuten gestoomd of gebakken is de groente nog lekker knapperig en erg smaakvol. Een gouden regel blijft ook hier: hoe minder je kookt, hoe meer vitaminen en mineralen je behoudt. Voeg zout en andere specerijen pas na het koken of bakken toe. De volgende toevoegingen zijn naast zout erg geschikt om boerenkool extra smaak te geven: een scheutje olijfolie, wat vers citroensap, een beetje sesamolie, een vleugje nootmuskaat of kaneel, een duimpje karwijzaad of heerlijke geroosterde pijnboompitten. Boerenkool is ten slotte ook erg goed te gebruiken om je soepen te verrijken in smaak, kleur en voedingswaarde.Boerenkool is schatrijk aan vitaminen, mineralen en sporenelementen. Boerenkool bevat veel ijzer en calcium. En cuisine ce légume est consommé cuit, sous divers modes mais principalement dans les soupes. Il est aussi cuisiné braisé, seul ou en compagnie de pommes de terre, de carottes et d'oignons. Sa feuille peut entourer une viande ou un farci, elle peut être utilisée comme fausse lasagne. Il est haché grossièrement puis ajouté en fin de cuisson des pommes de terre, après quoi le tout est égoutté et écrasé. Le boerenkool se mange avec de la saucisse et recouvert de beurre fondu, assaisonné avec sel et poivre. Le chou frisé est considéré comme l'une des plantes les plus nutritives, avec des propriétés antioxydantes et anti-inflammatoires puissantes. Il est très riche en bétacarotène, vitamine K, vitamine A, vitamine C, lutéine ainsi qu'en zéaxanthine. Il est en outre riche en calcium.
1.96 €
3.60 €/ kg
3.60 €/ kg
De bladeren grondig wassen en de nerven verwijderen. Reken daarom op zo'n 300g à 400g gram per persoon. Jonge boerenkool kan naast gekookt ook rauw gegeten worden, bijvoorbeeld in een groentesalade. Licht gebakken in een pan met wat olijfolie is boerenkool erg smakelijk. Een paar minuten gestoomd of gebakken is de groente nog lekker knapperig en erg smaakvol. Een gouden regel blijft ook hier: hoe minder je kookt, hoe meer vitaminen en mineralen je behoudt. Voeg zout en andere specerijen pas na het koken of bakken toe. De volgende toevoegingen zijn naast zout erg geschikt om boerenkool extra smaak te geven: een scheutje olijfolie, wat vers citroensap, een beetje sesamolie, een vleugje nootmuskaat of kaneel, een duimpje karwijzaad of heerlijke geroosterde pijnboompitten. Boerenkool is ten slotte ook erg goed te gebruiken om je soepen te verrijken in smaak, kleur en voedingswaarde.Boerenkool is schatrijk aan vitaminen, mineralen en sporenelementen. Boerenkool bevat veel ijzer en calcium. En cuisine ce légume est consommé cuit, sous divers modes mais principalement dans les soupes. Il est aussi cuisiné braisé, seul ou en compagnie de pommes de terre, de carottes et d'oignons. Sa feuille peut entourer une viande ou un farci, elle peut être utilisée comme fausse lasagne. Il est haché grossièrement puis ajouté en fin de cuisson des pommes de terre, après quoi le tout est égoutté et écrasé. Le boerenkool se mange avec de la saucisse et recouvert de beurre fondu, assaisonné avec sel et poivre. Le chou frisé est considéré comme l'une des plantes les plus nutritives, avec des propriétés antioxydantes et anti-inflammatoires puissantes. Il est très riche en bétacarotène, vitamine K, vitamine A, vitamine C, lutéine ainsi qu'en zéaxanthine. Il est en outre riche en calcium.
1.96 €
3.48 €/ kg
3.48 €/ kg
De gehele plant is geschikt voor consumptie, zowel de groene (ietwat taaiere) bladeren als de witte, sappige nerven. Paksoi is gemakkelijk en snel te bereiden, in reepjes te stomen of te koken, echter niet te lang zodat de groente licht knapperig blijft. Gemiddelde kooktijd: 7 minuten. Populair is ook het gebruik in een roerbakgerecht, bijvoorbeeld in een wok. Meestal wordt er wel gezorgd voor een voldoende pikante smaak met bijvoorbeeld knoflook of gember. Kruiden kan met karwijzaad, dille, peper, en eventueel wat sojasaus. Ook heerlijk met witte saus, kaassaus of tomatensaus. Variaties met paksoi: •roerbakken met kipfilet, ui, knoflook, en paprika •roerbakken met blokjes gerookte tofu en gehakte cashewnoten •kort smoren met sambal en vissaus •in reepjes in de groentesoepDe gehele plant is geschikt voor consumptie, zowel de groene (ietwat taaiere) bladeren als de witte, sappige nerven. Paksoi is gemakkelijk en snel te bereiden, in reepjes te stomen of te koken, echter niet te lang zodat de groente licht knapperig blijft. Gemiddelde kooktijd: 7 minuten. Populair is ook het gebruik in een roerbakgerecht, bijvoorbeeld in een wok. Meestal wordt er wel gezorgd voor een voldoende pikante smaak met bijvoorbeeld knoflook of gember. Kruiden kan met karwijzaad, dille, peper, en eventueel wat sojasaus. Ook heerlijk met witte saus, kaassaus of tomatensaus. Variaties met paksoi: •roerbakken met kipfilet, ui, knoflook, en paprika •roerbakken met blokjes gerookte tofu en gehakte cashewnoten •kort smoren met sambal en vissaus •in reepjes in de groentesoepDe gehele plant is geschikt voor consumptie, zowel de groene (ietwat taaiere) bladeren als de witte, sappige nerven. Paksoi is gemakkelijk en snel te bereiden, in reepjes te stomen of te koken, echter niet te lang zodat de groente licht knapperig blijft. Gemiddelde kooktijd: 7 minuten. Populair is ook het gebruik in een roerbakgerecht, bijvoorbeeld in een wok. Meestal wordt er wel gezorgd voor een voldoende pikante smaak met bijvoorbeeld knoflook of gember. Kruiden kan met karwijzaad, dille, peper, en eventueel wat sojasaus. Ook heerlijk met witte saus, kaassaus of tomatensaus. Variaties met paksoi: •roerbakken met kipfilet, ui, knoflook, en paprika •roerbakken met blokjes gerookte tofu en gehakte cashewnoten •kort smoren met sambal en vissaus •in reepjes in de groentesoep
1.99 €
3.81 €/ kg
3.81 €/ kg
Le chou Kale lacinato, chou palmier ou nero di toscana est une variété aux feuilles longues, étroites, recourbées et réunies en haut de la tige. Une fois le légumes bien mûr, vous pouvez aussi faire sauter les feuilles à la poêle avec un peu d'huile et d'ail. Il est également possible de les transformer en délicieuses chips, à l'image du chou kale. Passez un couteau le long de la tige pour séparer les feuilles. Coupez-les en lamelles plus ou moins fines selon la recette souhaitée. le chou palmier est parfait dans une petite soupe. Des petites feuilles de chou palmier peuvent également être ajoutés dans des salades. Le chou palmier se fond à merveille dans un smoothie. Mangue, mûres et chou palmier sont par exemple une très bonne combinaison! Je kunt palmkool prima gebruiken ipv spinazie. Het blad eventjes stomen of roerbakken. De nerf is wat taaier en kun je best in stukjes snijden. Lekker met ui of knoflook gefruit, of met gember of rode peper. Verse kurkuma meebakken is ook heerlijk.
2.23 €
4.46 €/ kg
4.46 €/ kg
Zoeter, zachter dan gewone witte kool.
Le chou pointu peut se consommer cru, avec une salade ou une entrée. Vous pouvez également le cuire. Découpez-les en lanières. La saveur du chou pointu est plus douce que celle du chou blanc.
1.89 €
Le même que le vert mais en rouge. Très beau et original.
Deze kruising van rode kool en spitskool verenigt het goede van beide koolsoorten: de mooie rode kleur van de rode kool en de zachte smaak van de spitskool. De rode spitskool heeft een spitse vorm met rode gesloten buitenbladeren er omheen. Spitskool is zeer divers te gebruiken. Eet spitskool rauw in salades of voorgerechten of eet de kool gestoofd, gekookt, of geroerbakt. Rode spitskool is zoeter en frisser van smaak dan rode kool ,hoeft ook niet zo lang te koken mag knapperig zijn.
Chou pointu rouge
Pel en snipper de ui. Verwijder de kern uit de rode spitskool, snijd de kool in repen en vervolgens in kleine stukken. Verhit een klontje boter in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de spitskool, bessensap en het kaneelstokje toe. Pel de sjalot en steek de kruidnagels er in. Roer de sjalot door de rode kool en stoof de rode kool op laag vuur met het deksel op de pan in circa 15 minuten gaar. Roer af en toe door, kijk uit dat de bodem van de pan niet aanbrand. Schil de appels, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Voeg de blokjes appel toe en kook de rode spitskool nog 8 minuten. Haal het kaneelstokje en de sjalot met kruidnagels uit de pan.
1.80 €
Romanesco of Torentjesbloemkool kan je stomen of in heel weinig water koken (gedurende een drietal minuten) of stoven in olijfolie.
2.99 €
3.30 €/ kg
3.30 €/ kg
Chou rouge
1.75 €
1.70 €/ Par kilo
1.70 €/ Par kilo
Groene-/ Savooikool.
Ce légume rustique se consomme en potage, en garniture, mais aussi en plat complet lorsqu'il est farci. Vous pouvez aussi vous servir des feuilles pour faire des chaussons de viande ou de légumes, à faire cuire à la vapeur. Les feuilles coupées en lanières et précuites à la vapeur sont délicieuses, sautées dans un wok avec de la viande ou des crevettes par exemple.Groene-/ Savooikool.
Ce légume rustique se consomme en potage, en garniture, mais aussi en plat complet lorsqu'il est farci. Vous pouvez aussi vous servir des feuilles pour faire des chaussons de viande ou de légumes, à faire cuire à la vapeur. Les feuilles coupées en lanières et précuites à la vapeur sont délicieuses, sautées dans un wok avec de la viande ou des crevettes par exemple.Groene-/ Savooikool.
Ce légume rustique se consomme en potage, en garniture, mais aussi en plat complet lorsqu'il est farci. Vous pouvez aussi vous servir des feuilles pour faire des chaussons de viande ou de légumes, à faire cuire à la vapeur. Les feuilles coupées en lanières et précuites à la vapeur sont délicieuses, sautées dans un wok avec de la viande ou des crevettes par exemple.Groene-/ Savooikool.
Ce légume rustique se consomme en potage, en garniture, mais aussi en plat complet lorsqu'il est farci. Vous pouvez aussi vous servir des feuilles pour faire des chaussons de viande ou de légumes, à faire cuire à la vapeur. Les feuilles coupées en lanières et précuites à la vapeur sont délicieuses, sautées dans un wok avec de la viande ou des crevettes par exemple.
1.61 €
1.61 €/ kg
1.61 €/ kg
Le chou-fleur pourpre a une saveur plus douce que le chou-fleur blanc. Il cuit plus rapidement et, fait intéressant, il change de couleur durant la cuisson pour devenir vert.
De smaak is zachter dan van de witte bloemkool. Paarse bloemkolen hebben een zeer goede smaak die ook mensen die niet zo van bloemkool houden kan overtuigen. Stoom de paarse bloemkool voor een mooi kleurbehoud. Breng gemakkelijk kleur op tafel!Le chou-fleur pourpre a une saveur plus douce que le chou-fleur blanc. Il cuit plus rapidement et, fait intéressant, il change de couleur durant la cuisson pour devenir vert.
De smaak is zachter dan van de witte bloemkool. Paarse bloemkolen hebben een zeer goede smaak die ook mensen die niet zo van bloemkool houden kan overtuigen. Stoom de paarse bloemkool voor een mooi kleurbehoud. Breng gemakkelijk kleur op tafel!Le chou-fleur pourpre a une saveur plus douce que le chou-fleur blanc. Il cuit plus rapidement et, fait intéressant, il change de couleur durant la cuisson pour devenir vert.
De smaak is zachter dan van de witte bloemkool. Paarse bloemkolen hebben een zeer goede smaak die ook mensen die niet zo van bloemkool houden kan overtuigen. Stoom de paarse bloemkool voor een mooi kleurbehoud. Breng gemakkelijk kleur op tafel!
2.97 €
3.46 €/ kg
3.46 €/ kg
Koolrabi is een prachtig plantje met slanke, rijzige bladeren. Koolrabi is gezond en slank (maar 24 kcal per 100 gram) en bevat veel vitamine B en C, caroteen en ijzer. De meeste voedingsstoffen zitten in de bladeren. Van deze bladeren kunt u soep maken.
Rauw en geschild te versnijden in schijfjes of blokjes. Verwijder de schil alleen voor zover nodig. Begin met schillen aan de onderkant en snijd de vezelige gedeelten royaal weg; van het 'afval' kunt u bouillon trekken. De smaak heeft iets van radijs maar dan zoeter. Gekookt te bereiden als bloemkool. In stukken gaar te stoven maar vooral niet te lang (zie bloemkool), zodat de smaak veel fijner blijft.Koolrabi is een prachtig plantje met slanke, rijzige bladeren. Koolrabi is gezond en slank (maar 24 kcal per 100 gram) en bevat veel vitamine B en C, caroteen en ijzer. De meeste voedingsstoffen zitten in de bladeren. Van deze bladeren kunt u soep maken.
Rauw en geschild te versnijden in schijfjes of blokjes. Verwijder de schil alleen voor zover nodig. Begin met schillen aan de onderkant en snijd de vezelige gedeelten royaal weg; van het 'afval' kunt u bouillon trekken. De smaak heeft iets van radijs maar dan zoeter. Gekookt te bereiden als bloemkool. In stukken gaar te stoven maar vooral niet te lang (zie bloemkool), zodat de smaak veel fijner blijft.Koolrabi is een prachtig plantje met slanke, rijzige bladeren. Koolrabi is gezond en slank (maar 24 kcal per 100 gram) en bevat veel vitamine B en C, caroteen en ijzer. De meeste voedingsstoffen zitten in de bladeren. Van deze bladeren kunt u soep maken.
Rauw en geschild te versnijden in schijfjes of blokjes. Verwijder de schil alleen voor zover nodig. Begin met schillen aan de onderkant en snijd de vezelige gedeelten royaal weg; van het 'afval' kunt u bouillon trekken. De smaak heeft iets van radijs maar dan zoeter. Gekookt te bereiden als bloemkool. In stukken gaar te stoven maar vooral niet te lang (zie bloemkool), zodat de smaak veel fijner blijft.Koolrabi is een prachtig plantje met slanke, rijzige bladeren. Koolrabi is gezond en slank (maar 24 kcal per 100 gram) en bevat veel vitamine B en C, caroteen en ijzer. De meeste voedingsstoffen zitten in de bladeren. Van deze bladeren kunt u soep maken.
Rauw en geschild te versnijden in schijfjes of blokjes. Verwijder de schil alleen voor zover nodig. Begin met schillen aan de onderkant en snijd de vezelige gedeelten royaal weg; van het 'afval' kunt u bouillon trekken. De smaak heeft iets van radijs maar dan zoeter. Gekookt te bereiden als bloemkool. In stukken gaar te stoven maar vooral niet te lang (zie bloemkool), zodat de smaak veel fijner blijft.
1.89 €
3.89 €/ kg
3.89 €/ kg
Koolrabi is een prachtig plantje met slanke, rijzige bladeren. Koolrabi is gezond en slank (maar 24 kcal per 100 gram) en bevat veel vitamine B en C, caroteen en ijzer. De meeste voedingsstoffen zitten in de bladeren. Van deze bladeren kunt u soep maken. Rauw en geschild te versnijden in schijfjes of blokjes. Verwijder de schil alleen voor zover nodig. Begin met schillen aan de onderkant en snijd de vezelige gedeelten royaal weg; van het 'afval' kunt u bouillon trekken. De smaak heeft iets van radijs maar dan zoeter. Gekookt te bereiden als bloemkool. In stukken gaar te stoven maar vooral niet te lang (zie bloemkool), zodat de smaak veel fijner blijft.Koolrabi is een prachtig plantje met slanke, rijzige bladeren. Koolrabi is gezond en slank (maar 24 kcal per 100 gram) en bevat veel vitamine B en C, caroteen en ijzer. De meeste voedingsstoffen zitten in de bladeren. Van deze bladeren kunt u soep maken. Rauw en geschild te versnijden in schijfjes of blokjes. Verwijder de schil alleen voor zover nodig. Begin met schillen aan de onderkant en snijd de vezelige gedeelten royaal weg; van het 'afval' kunt u bouillon trekken. De smaak heeft iets van radijs maar dan zoeter. Gekookt te bereiden als bloemkool. In stukken gaar te stoven maar vooral niet te lang (zie bloemkool), zodat de smaak veel fijner blijft.Koolrabi is een prachtig plantje met slanke, rijzige bladeren. Koolrabi is gezond en slank (maar 24 kcal per 100 gram) en bevat veel vitamine B en C, caroteen en ijzer. De meeste voedingsstoffen zitten in de bladeren. Van deze bladeren kunt u soep maken. Rauw en geschild te versnijden in schijfjes of blokjes. Verwijder de schil alleen voor zover nodig. Begin met schillen aan de onderkant en snijd de vezelige gedeelten royaal weg; van het 'afval' kunt u bouillon trekken. De smaak heeft iets van radijs maar dan zoeter. Gekookt te bereiden als bloemkool. In stukken gaar te stoven maar vooral niet te lang (zie bloemkool), zodat de smaak veel fijner blijft.Koolrabi is een prachtig plantje met slanke, rijzige bladeren. Koolrabi is gezond en slank (maar 24 kcal per 100 gram) en bevat veel vitamine B en C, caroteen en ijzer. De meeste voedingsstoffen zitten in de bladeren. Van deze bladeren kunt u soep maken. Rauw en geschild te versnijden in schijfjes of blokjes. Verwijder de schil alleen voor zover nodig. Begin met schillen aan de onderkant en snijd de vezelige gedeelten royaal weg; van het 'afval' kunt u bouillon trekken. De smaak heeft iets van radijs maar dan zoeter. Gekookt te bereiden als bloemkool. In stukken gaar te stoven maar vooral niet te lang (zie bloemkool), zodat de smaak veel fijner blijft.
1.70 €
3.89 €/ kg
3.89 €/ kg
1.20 €
1.20 €/ pièce
1.20 €/ pièce
Ce concombre est plus lié à la cornichons. Mais on le mange comme concombre. La chair est frais et croustillant. Il est mieux d'eplucher ce concombre.
1.06 €
Koriander heeft een zeer uitgesproken smaak. Het blad wordt gebruikt in stoofschotels, kipgerechten, salades en sauzen. Vooral in de Oosterse en Zuid-Amerikaanse keuken maakt men er gretig gebruik van. Men dient het blad steeds vers te gebruiken. Denken we hierbij aan ingemaakte augurken op azijn, in wildpasteien, koekjes (o.a. speculooskoeken), zelfs in kaas. Ook gemalen is koriander een belangrijk ingrediënt van de curiemengeling “garammasala”, dat we zeker terugvinden in de Indische keuken. Kennen jullie “Champignon à la Grecque”? Wel er zit koriander in! Een gekend Grieks varkensgerecht “Afelia” is eveneens met koriander gekruid. Receptje zie onder. Il faut tenir compte de leur goût relativement fort, plus fort en tous cas que celui des graines. Dans la bonne cuisine comme dans bien des domaines, le plus est l’ennemi du mieux. C’est particulièrement le cas avec la coriandre, qu’il faut savoir doser avec modération. En préparations crues, quelques feuilles finement hachées suffisent généralement. Elles parfumeront significativement vos salades, même en très faible quantité. Dans les préparations chaudes, la coriandre doit être introduite le plus tard possible en cours de cuisson des autres ingrédients. Trois minutes suffisent amplement. La réussite de votre recette pourrait être compromise si vous la laisser cuire longtemps. Een receptideetje: Champignons met koriander Wat hebben we nodig (voor 2 personen)? · 500 gr. witte champignons · 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie · 2 eetlepels korianderzaad · 1 teentje knoflook · 2 eetlepels tomatenpuree · 300 ml droge witte wijn · zout – peper · korianderblad (versiering van het bord) Bereiding : Maak de champignons schoon en snijd ze in stukken. Doe de olie, wijn, knoflook en koriander zaden in een pan en breng het geheel aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat 5 minuten sudderen. Voeg de champignons en de tomatenpuree toe. Laat dit alles 5 minuten doorkoken tot de champignons gaar zijn. Haal deze laatste uit de pan en leg ze even terzijde, kook de vloeistof nog wat langer door (5 minuten ongeveer), zodat het mengsel voor een stuk verdampt is. Giet het daarna over de champignons, laten afkoelen, daarna versieren met korianderblad. Weer een overheerlijk gerechtje dat we perfect op voorhand kunnen klaarmaken en op een warme zomeravond zeker van pas komt (hopelijk valt het weer mee). Misschien zelfs een origineel ideetje voor bij de barbecue?Koriander heeft een zeer uitgesproken smaak. Het blad wordt gebruikt in stoofschotels, kipgerechten, salades en sauzen. Vooral in de Oosterse en Zuid-Amerikaanse keuken maakt men er gretig gebruik van. Men dient het blad steeds vers te gebruiken. Denken we hierbij aan ingemaakte augurken op azijn, in wildpasteien, koekjes (o.a. speculooskoeken), zelfs in kaas. Ook gemalen is koriander een belangrijk ingrediënt van de curiemengeling “garammasala”, dat we zeker terugvinden in de Indische keuken. Kennen jullie “Champignon à la Grecque”? Wel er zit koriander in! Een gekend Grieks varkensgerecht “Afelia” is eveneens met koriander gekruid. Receptje zie onder. Il faut tenir compte de leur goût relativement fort, plus fort en tous cas que celui des graines. Dans la bonne cuisine comme dans bien des domaines, le plus est l’ennemi du mieux. C’est particulièrement le cas avec la coriandre, qu’il faut savoir doser avec modération. En préparations crues, quelques feuilles finement hachées suffisent généralement. Elles parfumeront significativement vos salades, même en très faible quantité. Dans les préparations chaudes, la coriandre doit être introduite le plus tard possible en cours de cuisson des autres ingrédients. Trois minutes suffisent amplement. La réussite de votre recette pourrait être compromise si vous la laisser cuire longtemps. Een receptideetje: Champignons met koriander Wat hebben we nodig (voor 2 personen)? · 500 gr. witte champignons · 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie · 2 eetlepels korianderzaad · 1 teentje knoflook · 2 eetlepels tomatenpuree · 300 ml droge witte wijn · zout – peper · korianderblad (versiering van het bord) Bereiding : Maak de champignons schoon en snijd ze in stukken. Doe de olie, wijn, knoflook en koriander zaden in een pan en breng het geheel aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat 5 minuten sudderen. Voeg de champignons en de tomatenpuree toe. Laat dit alles 5 minuten doorkoken tot de champignons gaar zijn. Haal deze laatste uit de pan en leg ze even terzijde, kook de vloeistof nog wat langer door (5 minuten ongeveer), zodat het mengsel voor een stuk verdampt is. Giet het daarna over de champignons, laten afkoelen, daarna versieren met korianderblad. Weer een overheerlijk gerechtje dat we perfect op voorhand kunnen klaarmaken en op een warme zomeravond zeker van pas komt (hopelijk valt het weer mee). Misschien zelfs een origineel ideetje voor bij de barbecue?Koriander heeft een zeer uitgesproken smaak. Het blad wordt gebruikt in stoofschotels, kipgerechten, salades en sauzen. Vooral in de Oosterse en Zuid-Amerikaanse keuken maakt men er gretig gebruik van. Men dient het blad steeds vers te gebruiken. Denken we hierbij aan ingemaakte augurken op azijn, in wildpasteien, koekjes (o.a. speculooskoeken), zelfs in kaas. Ook gemalen is koriander een belangrijk ingrediënt van de curiemengeling “garammasala”, dat we zeker terugvinden in de Indische keuken. Kennen jullie “Champignon à la Grecque”? Wel er zit koriander in! Een gekend Grieks varkensgerecht “Afelia” is eveneens met koriander gekruid. Receptje zie onder. Il faut tenir compte de leur goût relativement fort, plus fort en tous cas que celui des graines. Dans la bonne cuisine comme dans bien des domaines, le plus est l’ennemi du mieux. C’est particulièrement le cas avec la coriandre, qu’il faut savoir doser avec modération. En préparations crues, quelques feuilles finement hachées suffisent généralement. Elles parfumeront significativement vos salades, même en très faible quantité. Dans les préparations chaudes, la coriandre doit être introduite le plus tard possible en cours de cuisson des autres ingrédients. Trois minutes suffisent amplement. La réussite de votre recette pourrait être compromise si vous la laisser cuire longtemps. Een receptideetje: Champignons met koriander Wat hebben we nodig (voor 2 personen)? · 500 gr. witte champignons · 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie · 2 eetlepels korianderzaad · 1 teentje knoflook · 2 eetlepels tomatenpuree · 300 ml droge witte wijn · zout – peper · korianderblad (versiering van het bord) Bereiding : Maak de champignons schoon en snijd ze in stukken. Doe de olie, wijn, knoflook en koriander zaden in een pan en breng het geheel aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat 5 minuten sudderen. Voeg de champignons en de tomatenpuree toe. Laat dit alles 5 minuten doorkoken tot de champignons gaar zijn. Haal deze laatste uit de pan en leg ze even terzijde, kook de vloeistof nog wat langer door (5 minuten ongeveer), zodat het mengsel voor een stuk verdampt is. Giet het daarna over de champignons, laten afkoelen, daarna versieren met korianderblad. Weer een overheerlijk gerechtje dat we perfect op voorhand kunnen klaarmaken en op een warme zomeravond zeker van pas komt (hopelijk valt het weer mee). Misschien zelfs een origineel ideetje voor bij de barbecue?Koriander heeft een zeer uitgesproken smaak. Het blad wordt gebruikt in stoofschotels, kipgerechten, salades en sauzen. Vooral in de Oosterse en Zuid-Amerikaanse keuken maakt men er gretig gebruik van. Men dient het blad steeds vers te gebruiken. Denken we hierbij aan ingemaakte augurken op azijn, in wildpasteien, koekjes (o.a. speculooskoeken), zelfs in kaas. Ook gemalen is koriander een belangrijk ingrediënt van de curiemengeling “garammasala”, dat we zeker terugvinden in de Indische keuken. Kennen jullie “Champignon à la Grecque”? Wel er zit koriander in! Een gekend Grieks varkensgerecht “Afelia” is eveneens met koriander gekruid. Receptje zie onder. Il faut tenir compte de leur goût relativement fort, plus fort en tous cas que celui des graines. Dans la bonne cuisine comme dans bien des domaines, le plus est l’ennemi du mieux. C’est particulièrement le cas avec la coriandre, qu’il faut savoir doser avec modération. En préparations crues, quelques feuilles finement hachées suffisent généralement. Elles parfumeront significativement vos salades, même en très faible quantité. Dans les préparations chaudes, la coriandre doit être introduite le plus tard possible en cours de cuisson des autres ingrédients. Trois minutes suffisent amplement. La réussite de votre recette pourrait être compromise si vous la laisser cuire longtemps. Een receptideetje: Champignons met koriander Wat hebben we nodig (voor 2 personen)? · 500 gr. witte champignons · 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie · 2 eetlepels korianderzaad · 1 teentje knoflook · 2 eetlepels tomatenpuree · 300 ml droge witte wijn · zout – peper · korianderblad (versiering van het bord) Bereiding : Maak de champignons schoon en snijd ze in stukken. Doe de olie, wijn, knoflook en koriander zaden in een pan en breng het geheel aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat 5 minuten sudderen. Voeg de champignons en de tomatenpuree toe. Laat dit alles 5 minuten doorkoken tot de champignons gaar zijn. Haal deze laatste uit de pan en leg ze even terzijde, kook de vloeistof nog wat langer door (5 minuten ongeveer), zodat het mengsel voor een stuk verdampt is. Giet het daarna over de champignons, laten afkoelen, daarna versieren met korianderblad. Weer een overheerlijk gerechtje dat we perfect op voorhand kunnen klaarmaken en op een warme zomeravond zeker van pas komt (hopelijk valt het weer mee). Misschien zelfs een origineel ideetje voor bij de barbecue?
1.49 €
13.74 €/ kg
13.74 €/ kg
Généralement dégusté avec du vinaigre, le cornichon se consomme de mille et une façons. Dans un sandwich, avec une viande froide ou en agrément d’un poisson, le choix est vaste.
Je kan ze inmaken maar je kan ze ook in zijn geheel in het vriesvak steken om ze later bijvoorbeeld in soep te gebruiken.
2.65 €
5.30 €/ Par kilo
5.30 €/ Par kilo
La chair est peu épaisse, jaune clair, donne après cuisson des filaments fermes que l'on consomme comme desspaghetti. Ceux- ci se préparent à la sauce tomate, en gratin, à la crème...
1.27 €
1.27 €/ kg
1.27 €/ kg
La chair est peu épaisse, jaune clair, donne après cuisson des filaments fermes que l'on consomme comme desspaghetti. Ceux- ci se préparent à la sauce tomate, en gratin, à la crème... De spaghettipompoen is écht een pompoen maar als je hem opensnijdt en kookt, dan komt het vruchtvlees eruit in lange dunne slierten. Pastasaus erbij, zo proef je de pompoen in zijn puurste vorm. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de pompoen in de lengte doormidden, en haal de zaden eruit (als bij de naam op je zaadzakje F1 niet vermeld wordt, dan wil dit zeggen dat het geen hybride plant is en dat je de zaden kan drogen en volgend jaar zaaien). Leg de pompoenhelften in een ovenschaal, overgiet met een stevige geut olijfolie en bestrooi met peper en zout (doe het in die volgorde anders spoel je de kruiden weg met de olie). Giet nog een glas water in je schaal en zet alles ongeveer 45 minuten in de oven (of tot het pompoenvlees zacht is). Haal de pompoen uit de schaal en laat een beetje afkoelen. Schraap de binnenkant van de pompoen uit met een vork. Daar is de spaghetti! Smelt 100 gram hoeveboter in een potje en giet die uit over de pompoenenslierten en kruid stevig met peper en een beetje zout. Rasp er Parmezaanse kaas over en snipper er eventueel nog een beetje bieslook over. Eenvoudig lekker!La chair est peu épaisse, jaune clair, donne après cuisson des filaments fermes que l'on consomme comme desspaghetti. Ceux- ci se préparent à la sauce tomate, en gratin, à la crème... De spaghettipompoen is écht een pompoen maar als je hem opensnijdt en kookt, dan komt het vruchtvlees eruit in lange dunne slierten. Pastasaus erbij, zo proef je de pompoen in zijn puurste vorm. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de pompoen in de lengte doormidden, en haal de zaden eruit (als bij de naam op je zaadzakje F1 niet vermeld wordt, dan wil dit zeggen dat het geen hybride plant is en dat je de zaden kan drogen en volgend jaar zaaien). Leg de pompoenhelften in een ovenschaal, overgiet met een stevige geut olijfolie en bestrooi met peper en zout (doe het in die volgorde anders spoel je de kruiden weg met de olie). Giet nog een glas water in je schaal en zet alles ongeveer 45 minuten in de oven (of tot het pompoenvlees zacht is). Haal de pompoen uit de schaal en laat een beetje afkoelen. Schraap de binnenkant van de pompoen uit met een vork. Daar is de spaghetti! Smelt 100 gram hoeveboter in een potje en giet die uit over de pompoenenslierten en kruid stevig met peper en een beetje zout. Rasp er Parmezaanse kaas over en snipper er eventueel nog een beetje bieslook over. Eenvoudig lekker!
1.54 €
1.54 €/ kg
1.54 €/ kg
Courgette vert allongé (Courgette classique)
2.92 €
2.55 €/ kg
2.55 €/ kg
Courgette jaune allongé
2.92 €
2.71 €/ kg
2.71 €/ kg
Le daïkon est un grand radis blanc. Ses propriétés sont nombreuses, il aide notamment à mieux digérer.
Le daïkon peut être consommé sous diverses formes. Cru, il peut être râpé ou coupé en julienne. Il apporte alors une touche piquante à vos salades. Cuit, il accompagne à merveille mijotés et soupes.
1.14 €
2.01 €/ Par kilo
2.01 €/ Par kilo
Des grosse echalottes.
Une saveur fine, plus subtile et plus douce que l’oignon. Il reste un excellent compromis entre l’oignon et l’échalote. Cette échalote particulière est facile à éplucher, forme de belles rondelles et a un goût aromatique relevé. Sa saveur plus douce que celle d'un oignon rond et son format plus facile à découper, expliquent son succès grandissant au quotidien.
1.54 €
3.08 €/ kg
3.08 €/ kg
Versgeoogste sjalotten.
Des échalotes douce.
Consommez-la crue ou cuite, la plupart du temps hachée mais aussi en fines lamelles, en condiment. Elle relève parfaitement une simple salade verte, tout comme des plats de légumes. Amère lorsqu'elle roussit, faites-la toujours revenir à feu très doux pour préserver son agréable goût sucré. Celui-ci rend l'échalote idéale à préparer confite ou caramélisée. L'échalote est aussi délicieuse en confiture ou en chutney. En chemise, elle devient douce et fondante après une heure passée dans le four, à l'intérieur d'une papillote de papier aluminium.
Elle se glisse dans les omelettes et accompagne très bien les plats de viandes blanches ou rouges, notamment l'onglet de boeuf, et le magret de canard.Versgeoogste sjalotten.
Des échalotes douce.
Consommez-la crue ou cuite, la plupart du temps hachée mais aussi en fines lamelles, en condiment. Elle relève parfaitement une simple salade verte, tout comme des plats de légumes. Amère lorsqu'elle roussit, faites-la toujours revenir à feu très doux pour préserver son agréable goût sucré. Celui-ci rend l'échalote idéale à préparer confite ou caramélisée. L'échalote est aussi délicieuse en confiture ou en chutney. En chemise, elle devient douce et fondante après une heure passée dans le four, à l'intérieur d'une papillote de papier aluminium.
Elle se glisse dans les omelettes et accompagne très bien les plats de viandes blanches ou rouges, notamment l'onglet de boeuf, et le magret de canard.
0.99 €
3.30 €/ kg
3.30 €/ kg
Fèves vertes, croquantes, gorgées de protéines de qualit.
Il faut compter 4 minutes à l'eau bouillante si les fèves sont écossées et 8 minutes avec les cosses.
5.10 €
19.93 €/ Par kilo
19.93 €/ Par kilo
Spinazie kan je stoven, stomen, koken en is licht verteerbaar, dus bijzonder geschikt voor kinderen. Het is zeer rijk aan eiwitten. Buiten een verhoogd ijzergehalte is spinazie ook rijk aan caroteen, vitamine E en antioxidanten. Faire cuire très légèrement les épinards. L’idéal est de simplement les blanchir en les passant à la vapeur 1 ou 2 minutes afin qu’ils conservent une certaine fermeté. On les essore rapidement et le tour est joué. Pour en mettre dans les soupes ou les plats en sauce, pas besoin de les faire cuire à l’avance.Spinazie kan je stoven, stomen, koken en is licht verteerbaar, dus bijzonder geschikt voor kinderen. Het is zeer rijk aan eiwitten. Buiten een verhoogd ijzergehalte is spinazie ook rijk aan caroteen, vitamine E en antioxidanten. Faire cuire très légèrement les épinards. L’idéal est de simplement les blanchir en les passant à la vapeur 1 ou 2 minutes afin qu’ils conservent une certaine fermeté. On les essore rapidement et le tour est joué. Pour en mettre dans les soupes ou les plats en sauce, pas besoin de les faire cuire à l’avance.
2.81 €
5.73 €/ kg
5.73 €/ kg
Eikenbladsla vormt een losse, roodbruine krop. Zoals de naam reeds doet vermoeden, lijken de bladeren op eikenbladeren. Deze sla heeft een lichte notensmaak. In een salade met bijvoorbeeld een koolzaaddressing. Combineer met noten of zaden zoals hazelnoten, walnoten of pijnboompitten. Combineer met fruit zoals druiven of peer. Op het brood onder een plak kaas of onder ham. Op een broodje gezond met ei en rauwkost. Cette variété tire son nom de la forme de ses feuilles, qui ressemblent un peu à celles du chêne. Elles sont du plus bel effet dans les salades mixtes. C'est une variété très populaire en France. Ses feuilles sont douces, avec un goût de noisette.
1.64 €
4.58 €/ kg
4.58 €/ kg
Boeren & Buren
Zoals de naam reeds doet vermoeden, lijken de bladeren op eikenbladeren. Deze sla heeft een lichte notensmaak. In een salade met bijvoorbeeld een koolzaaddressing. Combineer met noten of zaden zoals hazelnoten, walnoten of pijnboompitten. Combineer met fruit zoals druiven of peer. Op het brood onder een plak kaas of onder ham. Op een broodje gezond met ei en rauwkost. Feuille de chêne verte. Cette variété tire également son nom de la forme de ses feuilles, qui ressemblent à celles du chêne. C'est la variante de couleur verte de la salade de chêne commune, qui normalement est rouge.
1.64 €
4.58 €/ kg
4.58 €/ kg
Les jeunes feuilles rouge se consomment en mélange à d’autres salades ou sautées au wok. Saveur piquante et aromatique. Se consomme comme un condiment. Red Frills. Mosterdblad heeft een eigen, smaakvolle en pittige smaak. Je kunt de blaadjes rauw eten (pittig accent in salades maar ook lekker op een broodje gezond bijvoorbeeld, een beetje zoals rucola maar dan net anders. Maar je kunt de blaadjes ook stoven, het lijkt dan wel wat op andijvie.
1.48 €
14.80 €/ kg
14.80 €/ kg
La fleur de courgette se cuisine de diverses façons, farcie et en beignet. Il est également possible de manger la fleur de courgette crue mais son côté râpeux peut déplaire.
Commencez par frotter le mini-fruit avec un papier absorbant afin d’ôter les petits poils qui le recouvrent. Coupez ensuite le pédoncule, ou le fruit à ras si vous ne souhaitez utiliser que la fleur.
Il est possible de nettoyer la fleur si besoin : passez-la sous l’eau tête en bas, il ne faut pas qu’il y ait de l’eau à l’intérieur, puis posez-la sur du papier absorbant et épongez-la doucement.
Farcie au four
Les fleurs de courgettes farcies sont une spécialité niçoise, “Li flou de coucourda farcidi”, dont la farce est composée de viande hachée, courgettes, cébettes, parmesan, chapelure, ail, persil et huile d’olive. Cette recette peut être déclinée de multiples façons : farcie aux légumes, farcie au riz, farcie au poisson…. Le fromage forme également une bonne base pour farcir cette fleur : farcie à la ricotta, à la brousse, ou au chèvre.
1.22 €
24.40 €/ par kilo
24.40 €/ par kilo
Les haricots à couper se préparent comme les haricots princesses : lavez-les, brisez les extrémités, puis faites-les cuire à l’eau, au wok, à la vapeur… Ils sont riches en fibres, vitamine C et acide folique. De snijboon wordt fijn gesneden gegeten. Zo komt het aroma ten volste tot zijn recht. Je kunt ze in stukjes of reepjes bereiden als sologroente of als onderdeel van een groenteschotel. Goed wassen, puntjes aan beide zijden eraf snijden en beslissen hoe je ze gaat koken of roerbakken: in grote stukken of fijne reepjes.
3.87 €
6.79 €/ kg
6.79 €/ kg
Les haricots quits sont très bien dans un salade avec du vinegraitte ou du mayonaise.
Je kan ze stoven met een uitje of sjalot. Bak wat spek, gerookt of gezouten, uit in wat boter of margarine en bak de gekookte boontjes hier eventjes in mee. Indien er ook nog schijfjes gekookte aardappel bij gemengd worden heeft men een volledige maaltijd. Meng de boontjes met een tomatensaus of met gestoofde en gepelde tomaten. Gekookte bonen kunnen ook verwerkt worden tot een salade, gemengd met mayonaise of vinaigrette. Volgende salade is zeer gekend : gekookte boontjes, koude aardappelen, schijfjes tomaat. Overgieten met een vinaigrette en afwerken met ansjovisreepjes en tonijn uit blik. Eventueel hardgekookte eieren.
2.97 €
9.55 €/ kg
9.55 €/ kg
Je kan ze stoven met een uitje of sjalot. Gekookte bonen kunnen ook verwerkt worden tot een salade, gemengd met mayonaise of vinaigrette. Volgende salade is zeer gekend : gekookte boontjes, koude aardappelen, schijfjes tomaat. Overgieten met een vinaigrette en afwerken met ansjovisreepjes en tonijn uit blik. Eventueel hardgekookte eieren.
2.81 €
9.33 €/ kg
9.33 €/ kg
1.64 €
4.76 €/ kg
4.76 €/ kg
1.64 €
6.56 €/ kg
6.56 €/ kg
Suikermais / Mais doux
Om ze te reinigen verwijder je de buitenste schutbladeren. Met enkele schutbladen er nog aan blijven de korrels tijdens het koken smakelijker en de kolven langer warm. Breng in een pan een laagje van ca 2 cm water aan de kook (geen zout, dit maakt de korrels taai). Stoof, met het dekstel op de pan, de kolven gaar in ca 1/2 uur. Leg op een schaal. Sla de bladeren van de kolf terug, verwijder de draden en smeer er wat boter of saus op.
2.31 €
2.31 €/ kg
2.31 €/ kg
Un mix de jeune, petites feuilles de salades + feuille de moutarde + mizuna + pourpier + cerfeuille + persil. Mix van jonge, kleine slablaadjes + mosterdblad + mizuna + zomerpostelein + kervel + bladpeterselie. Afwisseling van kleuren, texturen, smaken, seasonal ingrediënts.
2.28 €
13.29 €/ kg
13.29 €/ kg
Une Botte 100g Mizuna frais.
Het blad van de Japanse mosterdsla heeft een mild peperige smaak en wordt vaak in salades gebruikt. De bladstelen zijn wit en sappig. Mizuna is ook goed in de wok, alleen gestoomd zoals spinazie of samen met andere groenten. Net als spinazie krimpt de bladgroente tot half het volume wanneer het warm wordt klaargemaakt. Wok je het samen met andere groenten, voeg dan deze bladgroente maar heel even voor het einde toe.
On récolte les jeunes feuilles tendres, qui sont utilisées en salade, seules ou en mélange (mesclun), ou les feuilles plus développées que l'on cuit dans les pâtes, le risotto, le pesto, les soupes et les ragoûts.Une Botte 100g Mizuna frais.
Het blad van de Japanse mosterdsla heeft een mild peperige smaak en wordt vaak in salades gebruikt. De bladstelen zijn wit en sappig. Mizuna is ook goed in de wok, alleen gestoomd zoals spinazie of samen met andere groenten. Net als spinazie krimpt de bladgroente tot half het volume wanneer het warm wordt klaargemaakt. Wok je het samen met andere groenten, voeg dan deze bladgroente maar heel even voor het einde toe.
On récolte les jeunes feuilles tendres, qui sont utilisées en salade, seules ou en mélange (mesclun), ou les feuilles plus développées que l'on cuit dans les pâtes, le risotto, le pesto, les soupes et les ragoûts.Une Botte 100g Mizuna frais.
Het blad van de Japanse mosterdsla heeft een mild peperige smaak en wordt vaak in salades gebruikt. De bladstelen zijn wit en sappig. Mizuna is ook goed in de wok, alleen gestoomd zoals spinazie of samen met andere groenten. Net als spinazie krimpt de bladgroente tot half het volume wanneer het warm wordt klaargemaakt. Wok je het samen met andere groenten, voeg dan deze bladgroente maar heel even voor het einde toe.
On récolte les jeunes feuilles tendres, qui sont utilisées en salade, seules ou en mélange (mesclun), ou les feuilles plus développées que l'on cuit dans les pâtes, le risotto, le pesto, les soupes et les ragoûts.
1.64 €
14.88 €/ kg
14.88 €/ kg
Rapen kan je koken, stomen, in de puree stampen, frituren, opvullen enzovoort. Koolrapen kan je beter schillen. Koolrapen kan je best garen. Dan hebben ze iets ‘radijsachtigs’. Als je de rapen kookt doe je dit best niet al te lang: papperige, overgare raapjes zijn immers niet lekker. Dé klassieker om rapen te verwerken is in een goeie ouderwetse hutsepot. Des navets en botte. Le navet se déguste cuit, à la vapeur ou à l'eau, en légume d'accompagnement. Glacé au beurre ou caramélisé, il est idéal à côté de magret de canard> ou d'un rôti de veau. Sa capacité à absorber les graisses fait également de lui la garniture idéale du mouton. Il se mêle à des carottes, des poireaux, des pommes de terre dans une jardinière de légumes, ou est utilisé pour réaliser le traditionnel pot-au-feu. Lorsqu'il est gros, le navet peut être creusé et farci, avec de la chair à saucisse, des champignons ou du risotto comme en Italie
1.36 €
2.72 €/ kg
2.72 €/ kg